Gulvvirksomheden Timberman har netop leveret hele 5.000 kvadratmeter gulv til et stort boligbyggeri i Brønderslev med i alt 116 boliger, der går under navnet Brunder Tårnhuse. Gulvene, der er i vinyl, er leveret og monteret i samarbejde med Garant Brønderslev.

I hjertet af Brønderslev, tæt på banegården og rododendronparken, er der i øjeblikket ved at blive opført 116 nye boliger i fire punkthuse. Husene bliver op til syv etager høje og går derfor under navnet Brunder Tårnhuse. I forbindelse med projektet har gulvvirksomheden Timberman leveret hele 5.000 kvadratmeter vinylgulv af mærket Novego. Og netop vinyl er en gulvtype, der vinder stigende indpas i boligbyggerier:

 

- Brunder Tårnhuse er et stort og spændende projekt, som vi er stolte over at levere til. Vi ser en generel udvikling hen imod, at bygherrer og rådgivere i stigende grad vælger vinylgulve til nye boligbyggerier – særligt ved almene boliger og udlejningsboliger – og projektet skriver sig derfor ind i den tendens, lyder det fra projektkonsulent hos Timberman, Alex B. Jørgensen, som uddyber:

 

- Det skyldes især, at vinylgulve i dag fås, så de til forveksling ligner et trægulv og på den måde skaber en mere hyggelig og hjemlige atmosfære. Samtidig er vinylmaterialet ekstremt slidstærkt, hvilket mange udlejere og lejere vægter højt, da de således ikke skal slibe dem ned ved udflytning.

 

Dansk Boligbyg står for at opføre byggeriet som totalentreprise, mens bygherre er det almene bygge- og boligadministrationsselskab Domea og Svend Åge Christensen. Projektet består samlet set af 66 almene familieboliger, 30 ungdomsboliger og 20 private boliger, og derudover er der yderligere 30 studieboliger og 6 flexboliger.

 

Det er Garant Brønderslev, der har stået for at montere gulvene i de mange forskellige boliger, og ifølge indehaver af Garant i Brønderslev, Frode Langagergaard, har det været en særligt tilfredsstillende opgave at stå for monteringen:

 

- Tårnhusene er et stort projekt for en by som Brønderslev, og som lokal virksomhed er vi glade for at kunne være en del af det. Det betyder meget at kunne støtte op om de lokale projekter. Novego-vinylgulvene ligger i alle boligernes rum bortset fra badeværelserne og ligner til forveksling et egetræsgulv på grund af overfladens tredimensionelle mønster.

 

Alle gulvene er netop færdiglagt, og det samlede byggeprojekt forventes at stå helt færdigt i oktober 2021, hvis alt går efter planen.

 

Fakta om projektet

Bygherre: Domea og Svend Åge Christiansen

Arkitekt: Kjaer & Richter

Rådgiver: Niras

Ingeniør: Oluf Jørgensen

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Gulvleverandør: Timberman i samarbejde med Garant Brønderslev

Størrelse: 9.800 kvm