Den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt i Aalborg, der i samarbejde med unge på kanten af arbejdsmarkedet laver speciallavede møbler og interiør af rest- og genbrugsmaterialer, har lanceret et nyt projekt i form af en ny bæredygtig børnemøbellinje, som går under navnet Småt&Godt. I den forbindelse har gulvvirksomheden Timberman valgt at støtte op om projektet ved at donere et miljøvenligt gulv til udstillings- og legeområdet.

I hjertet af Aalborg, tæt på banegården, ligger nogle gamle togværkstedsbygninger fra 1901, som i dag danner rammerne om Råt&Godt, der er en socialansvarlig og bæredygtig virksomhed med det primære formål at hjælpe unge med udfordringer ud i beskæftigelse gennem et vejlednings- og opkvalificeringsforløb i virksomhedens møbelværksted og butik.

 

Et af Råt&Godts nyeste projekter er en bæredygtig børnemøbellinje, Småt&Godt, der har til formål at mindske CO2-udledning, støtte unge i beskæftigelse og skabe glæde i familier og institutioner med brugbare og kreative møbler lavet af genbrugsmaterialer. I den forbindelse har gulvvirksomheden Timberman valgt at støtte projektet ved at donere et bæredygtigt korkgulv til udstillingsområdet, hvor børnene også kan prøve møblerne og lege.

 

- Vi har stort fokus på bæredygtighed og er glade for at kunne bidrage til et sympatisk initiativ som Råt&Godt ved at levere et miljøvenligt korkgulv. På den måde kan vi på vores måde bidrage til at give de unge nogle gode rammer for udvikling, mens vi samtidig sørger for, at stedet får en gulvløsning, der bevarer skovene. Når man høster kork fra træerne, lader man nemlig korkegetræerne blive ved med at vokse i stedet for at fælde dem, siger adm. direktør i Timberman, Mogens Fisker.

 

Hos Råt&Godt er man taknemmelig for bidraget, som ifølge udviklingskonsulent og fundraiser hos Råt&Godt, Theresa Hansen, passer godt sammen med virksomhedens miljøbevidste profil:

 

- I Råt&Godt mener vi helt grundlæggende, at mennesker og materialer fortjener en chance til. Alle vores aktiviteter og processer er bæredygtige og har til formål at fremme socialt og miljømæssigt bæredygtigt ansvar. Vi samarbejder med partnere, der også tager et socialt og miljømæssigt bæredygtigt ansvar, siger hun og fortsætter:

 

- Derfor var det også vigtigt for både os og Timberman at finde et bæredygtigt og langtidsholdbart gulv til børneområdet. Området fungerer som udstilling af vores bæredygtige børne- og ungdomsmøbler, men det er også et funktionelt rum, hvor børn kan lege og prøve produkterne. Det var vigtigt for os at indrette et hjemligt område, så vores gæster på bedst mulig vis kan se, hvordan produkterne vil tage sig ud i deres hjem.

 

Småt&Godt-projektet er et udviklingsprojekt, der er støttet økonomisk af Den A. P. Møllerske Støttefond. I løbet af projektperioden vil ti unge med udfordringer beskæftiges og støttes til at komme videre i uddannelse eller job gennem Småt&Godt-afdelingen. Målet er, at mindst otte unge kommer succesfuldt videre i meningsfuld beskæftigelse. For at nå det mål bliver der dannet partnerskaber med virksomheder, der vil bidrage til den bæredygtige og socialansvarlige udvikling gennem fælles projekter, praktikker, lærepladser og ordinære jobs.