Efterspørgslen på gulve af vinyl er stigende ifølge gulvvirksomheden Timberman, som blandt andet har leveret Novego-vinylgulve til de nyligt opførte Boeck Hansen Husene i Aalborg. Ifølge gulvvirksomheden skyldes populariteten minimalt vedligehold, høj slidstyrke samt et æstetisk trælook.

 

På Eternitten, der er et nyt og attraktivt byområde i Aalborg placeret ved den tidligere eternitfabrik, ligger det nyligt opførte boligbyggeri Boeck Hansen Husene. Byggeriet omfatter 80 udlejningsboliger med 2 til 3 værelser og en størrelse på 70-84 kvadratmeter.

 

I alle boligerne ligger Novego-vinylgulv fra gulvvirksomheden Timberman, og ifølge gulvvirksomheden er projektet på den tidligere eternitgrund i Aalborg et glimrende eksempel på en voksende trend: vinylgulve i nybyggede boliger. Det fortæller projektleder hos Timberman, Kim Dyhr Jørgensen:

 

- Vi oplever en massiv interesse for vores Novego-vinylgulve til nyt boligbyggeri og leverer derfor også i stigende grad gulve til projekter som Boeck Hansen Husene. Mange har en travl hverdag med familie og job, og her har vedligehold af gulve ikke ligefrem førsteprioritet. Den stigende interesse for vinylgulve skyldes derfor i høj grad den minimale grad af vedligehold, siger han og tilføjer:

 

- Derudover er det særligt en fordel i udlejningsejendomme, fordi man som lejer eller udlejer hverken behøver at overfladebehandle, afhøvle eller skifte gulve ved ind- og udflytning.

 

Det er ejendoms- od udviklingsselskabet Søren Enggaard, der har stået for opførelsen af Boeck Hansen Husene, og ifølge projektchef René Ingemann Ejstrup har projektet været en succes:

 

- Boeck Hansen Husene har været en kæmpe succes. Der har været en stor interesse for boligerne, som alle er lejet ud på kort tid, og her har gulvene - sammen med andre faktorer - spillet en væsentlig rolle, siger projektchef hos Søren Enggaard, René Ingemann Ejstrup.

 

Plads til hjemlig hygge kæledyr

Vinylgulve bliver som regel forbundet med kontorer og institutioner, men på grund af Novego-gulvenes trælignende overflade, skaber de en mere hyggelig og hjemlig atmosfære. Det fortæller Kim Dyhr Jørgensen:

 

- Novego-gulvene fås med en 3D-overflade, der til forveksling ligner træ, og det er med til at skabe det populære look i hjemmet. På den måde bliver trægulvets æstetiske udseende og vinylens praktiske egenskaber kombineret og samlet i ét gulv, forklarer han og forsætter:

 

- På grund af vinylens høje slidstyrke og vandresistente overflade, er det faktisk også tilladt at holde kæledyr i boligerne. Overfladen gør det i den forbindelse nemt at holde gulvet rent og fri for hundehår og beskidte poteaftryk.

 

Gulvene dæmper desuden trinstøjen med hele 20 decibel og er dermed velegnet til etagebyggeri.