SAMARBEJDSPARTNERE

Vi har et tæt samarbejde med nogle af verdens største producenter. Det sikrer kvalitet, produktudvikling, lovlig skovning samt levering på aftalt tid og sted.

Vi ved hvor træet kommer fra. Alle trægulve fra Timberman stammer fra lovligt skovet træ.

Det indebærer også, at der er producenter og lande, vi ikke kan handle med.

 

 


Derfor kan der være enkelte træsorter, vi desværre ikke leverer. Det er trods alt en lille pris at betale for, at kunne give vore kunder sikkerhed for, at deres nye gulv er produceret med træ fra lovlig skovning, og i øvrigt er produceret efter alle nationale og internationale miljøkrav.

Vi tilstræber at markedsføre produkter, hvis egenskaber er medvirkende til at skabe et godt og sundt indeklima med mindst mulig belastning af det omgivende miljø.

CE-MÆRKET

Vores brede sortiment af Timberman trægulve, Wicanders korkgulve og Novego vinylgulve er alle CE-mærket. CE-mærkningen er sikkerhed for, at alle Timberman gulve er funktionsdygtige og fri for formaldehyd og andre allergifremkaldende stoffer.

Timberman har underskrevet Code of Conduct, for derigennem at sikre vore kunder, at alle Timberman produkter indeholder lovligt skovet træ. Vi overholder Dansk og Europæisk lovgivning samt retningslinjer omkring indkøb af træ.

Timberman har i mange år som en del af sin miljøcertificering sikret, at vi kun bringer produkter på markedet,

 

 

 

der indeholder lovligt fældet træ og er naturligvis i besiddelse af de nødvendige dokumenter, der sikrer, at vi også overholder den nye EU Tømmerforordning EUTR nr. 995/2010.

Se dokumentation fra Timberman

Læs mere om EUs nye tømmerlovgivning

Vi opretholder naturligvis en standard svarende til miljøcertificeringen DS/EN ISO 14001.

CERTIFICERING

Hos Timberman gør vi meget for bæredygtigheden. Det meste af det træ, vi bruger til vores gulve, er PEFC certificeret.

En mærkning, der kort sagt er forbrugerens garanti for, at der er taget hensyn til og ansvar for genplantning af træer, miljøet generelt samt mennesker og dyr under skovning og produktion - og at disse produktionsforhold kan dokumenteres.

PEFC certificering gives endnu ikke til plantager eller helt små producenter.  

 

 

 

Det er ikke nødvendigvis fordi, de ikke lever op til krav om bæredygtighed. Det handler om, at det ikke er logistisk muligt at mærke mange små familiebrug. Desuden har PEFC haft et forbehold over for plantagetræ. Noget, vi hos Timberman arbejder for at få revideret.

Vi vælger forsat at bruge fyrretræ i vores gulves midterste lag af flere grunde. Træsorten har fremragende kvaliteter som affjedrende mellemlag og giver det bedste slutprodukt. 

PHTHALATER

Timberman har udfaset phthalater fra alle vore gulve, der er produceret af og med overflade i vinyl.

I januar 2012 kunne vi glæde os over en delvis produktion af gulve til private, erhverv samt offentlige miljøer uden skadelige phthalater, og siden januar 2016 er produktionen nu helt phthalatfri.

Den blødgører, der i stedet anvendes, er godkendt til anvendelse i fødevareemballage samt legetøj til børn under 3 år.
Hvad er phthalater?


Phthalater har i mange år været brugt som blødgører til fleksible overflader som f.eks. vinyl.

Læs mere om bæredygtighed, miljø og indeklima i forbindelse med Wicanders korkgulve

PVC-AFGIFT

Folketinget har pr. 1. Januar 2021 genindført afgift af PVC og phthalater i en række produkter. Der tillægges pr. kg en afgift på kr. 0,16,-. Afgiften pålægges følgende serier Novego, Wicanders Infinitus, Wicanders Home, Wicanders Commercial og Wicanders Hydrocork.

Wicanders ECO har ikke en PVC overflade og pålægges derfor ikke afgift. PVC-afgift priseksempel:


Novego Fashion Oak (155011)

kr. 0,16,- x 12,29 kg pr. m2 = kr. 1,97,- pr. m2

kr. 1,97,- x 1,79 m2 pr. pk. = 3,25,- pr. pk.

PALLE TILLÆG

Pr. 1. Februar 2021 indfører Timberman et tillæg for palle emballage. Det betyder, at hvis din ordre bliver pakket på en EUR palle eller E-PAL palle, så vil man blive faktureret kr. 125,- eksl. moms pr. palle.

Pallen er dækket af returret og ønsker man at returnere pallen skal man kontakte Timberman på tlf. 99525252 eller på timberman@timberman.dk for at få et returnummer.


Det er ikke længere muligt at sende pallerne med fragtmanden, og man står selv for fragten retur til vores lager.
Returadresse:


Danske Fragtmænd

Engelsholmvej 39, Port 82

Att.: Timberman Denmark A/S

8940 Randers SV

Mærk returpallerne tydeligt med returnummer.

Kontakt os