Beskyt gulvet mod slitage


Dit gulv skal holde til livet i hjemmet med familie, børn, kæledyr, venner, aktiviteter og familie. Med nogle ganske få tiltag kan du sikre, at dit gulv bevarer sine unikke egenskaber og smukke udseende rigtig mange år. Dette kan du primært gøre ved at beskytte gulvet mod hård slitage. Yderligere er det vigtigt, at gulvet jævnligt får korrekt rengøring og pleje, så overfladen forbliver flot, slidstærk og smudsafvisende.

Foran indgangspartier kan med fordel placeres fodriste, der kan sikre, at trægulvet ikke udsættes for grus og småsten, hvilket hurtigt vil kunne ses på gulvets overflade i form af ridser.

Ved indgangspartier bør placeres dørmåtter, for at hindre vand og snesjap i at blive liggende på gulvfladen.

Alle gulve er sårbare overfor mekaniske påvirkninger. Hjul på stole og møbler kan forårsage ridser, tryk og slidmærker samt opflosning. Brug derfor altid en køreplade eller skift de eksisterende hjul med bløde gummihjul egnet til træ- og korkgulve.

Øvrige møbler som bør forsynes med filtbrikker, da f.eks. stole med hårde plastdupper eller ben i stål kan give overfladeridser i gulvet.

Det er vigtigt at støvsuge ofte, så sand og andet, der kan forårsage ridser fjernes.

Korrekt pleje forlænger gulvets levetid

 

Alle gulve af naturmaterialer som træ og kork er følsomme over for fugt, anvend derfor altid en hårdt opvredet klud/moppe til rengøring og gulvvask. Alt overskydende vand skal omgående tørres op. Gulvfladen må aldrig påføres så meget vand, at det står "blankt". Vandspild må ikke ligge på gulvet over længere tid, det skal tørres op omgående.Brug kun egnede rengøringsmidler til dit gulv, da uegnede rengøringsmidler med et højt indhold af sæbe eller kemikalier kan udtørre gulvet, give pletter eller helt misfarve overfladen. Vi anbefaler at man bruger Timberman plejemidler til rengøring, pleje og vedligehold.

Timberman Trægulve - Lakeret 


De lakerede Timberman Trægulve har fået hele 8 lag slidstærk ultramat lak. De sidste 2 behandlinger indeholder AntiScratch Top Coat, som modvirker slid og ridser, samt giver en god skridfast overflade. Ultramat er specielt udviklet, så trægulvet får et flot olieret look. Den giver en praktisk, stærk og rengøringsvenlig overflade, hvor småridser ikke så let opstår. Vores trægulve er efterbehandlet med Easy To Clean, som gør gulvet nemmere at rengøre.

 

Til rengøring, pleje og vedligehold anbefaler vi Timberman plejemidler til lakerede trægulve.

 

Daglig rengøring - Til normal rengøring anvendes støvsuger, kost og evt. gulvmoppe. Skal gulvet vaskes anvendes en Laksæbe. Det er vigtigt, at der vaskes med en hårdt opvredet klud eller moppe. brug så lidt vand som muligt og efterlad ikke blandt vand på gulvet.


Vedligeholdelse
- Timberman trægulve behandlet med ultramat lak har en ekstrem slidstyrke. Alligevel bør man beskytte overfladen mest muligt - se afsnit "Beskyt gulvet mod slitage". Lakken vedligeholdes med brug af egnede plejemidler til lakerede trægulve. Følg anvisningen på produktet.

 

Fremtidig pleje - Fremtidig pleje med Gulvpleje til lakerede trægulve kan ske ca. 1-2 gang årligt eller efter behov. Gulvpleje styrker lakken, idet den beskytter mod slitage og småridser og derved forlænger gulvets levetid. Plejeanvisninger og produktinformationer kan findes på timberman.dk.

Timberman Trægulve - Oliebehandlet

De olierede Timberman Trægulve er behandlet med mathon olie, der beskytter og bevarer træets naturlige egenskaber, så du får et sundt indeklima. Det olierede gulv danner ikke statisk elektricitet, som bunder støvet på overfladen. Mikroorganismer dør efter kort tid grundet træets naturlige indhold af harpiks og tannin, derved opstår et ideelt miljø for allergikere.

 

Til rengøring, pleje og vedligehold anbefales Trip Trap plejemidler.

 

Pleje efter lægning - Det anbefales, at der foretages en efterbehandling med Oliepleje straks efter lægning, inden gulvet tages i brug. Dette styrker overfladen yderligere og gør fremtidig rengøring og pleje af gulvet lettere.

 

Daglig rengøring - Ved daglig rengøring anvendes støvsuger, kost og gulvmoppe. Oliebehandlede trægulve rengøres ved sæbevask med natursæbe. Natursæben opløser og fjerner snavs og tilføjer samtidig gulvet en beskyttende overflade. Det er vigtigt, at der ikke efterlades

 

Gulvrens til lakerede trægulve >

blankt vand på trægulvet. Ved hver 5-10 gulvvask kan gulvet med fordel vaskes med oliesæbe.

Oliesæben kombinerer effektiv rengøring med pleje, idet gulvet ved behandlingen tilføres ekstra olie, som trænger ned i træet, og derved bliver overfladen mere modstandsdygtig.

Brug aldrig sæbespåner til vask af trægulve, idet der ikke tilførers træet ekstra pleje og derved udtørrer gulvet, Pletter fjernes med trærens.

Fremtidig Pleje -